Спорт

„Джийзъсите” дублираха титлата си във футболния турнир за празника на града

футболМариян Гребенчарски

Крум Крумов

Стартът на футболния турнир беше даден от Владимир Георгиев, кмет на Община Самоков и Георги Георгиев. Кметът благодари на Георги Георгиев, организатор на събитието и пожела успех на всички отбори. „Нека най-добрият отбор да победи” – добави той. Символичен център бе изпълнен от кмета на Общината и така бе даден официален старт на турнира.

В него  участваха 14 отбора, разделени на три групи. Две групи от по 5 отбора и една група с 4 отбора. Напред продължаваха първите три,  класирали се от групите. В последната група напред се класира само първият и вторият отбор. Четвъртфиналните двойки бяха:

„МФК Люлин” 2:3 „Аспарух”

„100 Кила” 2:4 „Извратените”

„Джийзъсите” 6:1 „Искър”

„Резервите” 4:1 „Коза Ностра”

На полуфиналите един срещу друг се изправиха отборите на „Аспарух” и „Резервите” (1:1 в редовното време и  2:3 след изпълнение на дузпи) и „Извратените” срещу „Джийзъсите” (1:1 и отново след дузпи 3:4). В малкия финал един срещу друг се изправиха отборите на „Аспарух” и „Извратените”. Редовното време отново не стигна на двата отбора да се победят. Отборът на „Аспарух” бе по-съсредоточеният и победи с 3:2 след дузпи. Финалният мач бе много интригуващ. Миналогодишният шампион „Джийзъсите” отново доминира и спечели категорично с 4:1 във финала.

Турнирът се радваше на голям зрителски интерес. Съдиите, които го ръководеха, бяха Ангел Янакиев, Милчо Шуманов, Даниел Димитров и Ивайло Симеонов. Отборите, които се качиха на почетната стълбичка, получиха награди от Общината и Спортен комплекс Самоков (купа, топка, екип и по стек бира на всеки играч).

Наградите връчиха кметът на Общината, собственикът на спортния комплекс и Силвия Стойчева-председател на Общинския съвет на Самоков. Владимир Георгиев закри мероприятието с думите „Този турнир вече е традиция за град Самоков”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close