ОбществоРегионалниСамоков

Деяна Шевченко с призово трето място от олимпиадата по математическа лингвистика

“Самоков 365”

Добра новина с адрес ПГ „Константин Фотинов” донесе поредното призово класиране на Деяна Шевченко и учениците от немските паралелки в самоковската гимназия.

През последните няколко години Деяна се класира успешно за националните кръгове на редица олимпиади и състезания. И тази година тя отново достойно защити името на Гимназията и на Самоков, като се класира за националния кръг на олимпиадата по математическа лингвистика и зае призовото трето място.

На 28.06.2020 г. в столицата тя беше единственият участник от Софийска област. Месеци преди това десетокласничката и още три ученички от ПГ ”Константин Фотинов” – Кристияна Борисова, Радина Огнянова и Симеона Чакалова – се класираха за Националния кръг на Международната олимпиада по немски език, организирана от Гьоте институт. Деяна е и сред стипендиантите на „Ротари клуб” – Самоков. Тя получи грамота и парична награда от 500 лв. за постиженията си по време на официална церемония, която се проведе на 19-ти юни.

Директорът на ПГ „Константин Фотинов” Венета Симитчийска изказа специална благодарност на талантливата девойка и нейните преподаватели – Емилия Попова, Мария Андреева -Кроснева и на родителите за подкрепата с пожелание за нови върхове

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close