ОбществоРегионалниСамоков

Децата от школа „Наум Хаджимладенов“ получиха дарение

„Самоков 365“

Децата от школа „Наум Хаджимладенов“ към читалище „Младост – 2003“, под ръководството на художника Иван Шуманов, получиха дарение. Топлият жест към талантливите деца идва от две дами – Люси Бързанова и Светлана Терзийска, които подпомагат развитието на малките творци.

През март те с желание и ентусиазъм изработиха собственоръчно мартеници и събраха сума, която бе вложена в закупуване на необходимите художествени материали за школата. Освен комплекти от акварелни бои и акрил дамите изненадаха малките художници с лаптоп. Зарадваха деца й с почерпка с лакомства в двора на Девически манастир „Покров Богородичен“.

„Следим работата на децата, виждаме тяхното усърдие и надареност. Бихме искали да помогнем да се развиват уменията и способностите си и да продължат успехите на самоковските художници. Отзивчивостта, старанието и професионализма на техният преподавател Иван Шуманов винаги са били в насока към развитие и усъвършенстване на уменията на децата ,да изважда най -доброто и да го развива“, подчерта Люси Бързанова.

За да върнат хубавия жест децата и техният ръководител Шуманов подариха картина на Светлана Терзийска, която в този ден имаше рожден ден.

„Изключително сме благодарни! Има хора с отношение към възможностите и таланта на децата! Хора, които мислят като граждани, наблюдателни и отговорни са, сензитивни са и са добри!“, благодари ръководителят на школата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close