ОбществоРегионалниСамоков

Децата от школа „Наум Хаджимладенов“ участваха в пленер под Тепетата

„Самоков 365“

Този месец децата от школа „Наум Хаджимладенов“ взеха участие в пленер в Пловдив, който се реализира под мотото: „Деца и художници рисуват Стария град в Пловдив“. Събитието се провежда под егидата и с финансовата подкрепа на Национален фонд култура. Организатор бе художничката от Пловдив Мина Денева, на която в процеса и помогнаха Жана Симеонова – координатор, художниците Елисавета Манушева и Диана Папазова, както и Иван Шуманов, като всеки един от тях е съответно и ръководител на школа.

Пленерът протече в рамките на един ден – 9 май. При откриването бяха разяснени условията, бяха раздадени художествени материали и децата се разпределиха по групи, които се ситуираха в различни интересни места за рисуване в старинния град. Работата протече ползотворно, вълнуващо и запленяващо. Разбира се, на пленер винаги е така – близостта и докосването до магичната атмосфера на мястото, срещата и приятелствата с нови хора, задружното отношение в различни условия – всичко това са предпоставки за отличните резултати.

На финала за децата бе организирана и тържествена изложба в Читалище “Иван Вазов – 1904”. Над 35 деца показаха своите прекрасни творби. В компанията на много гости те получиха грамоти за участие.

Участие от школата на Иван Шуманов взеха: Велислава Вълева, Виолета Стоименова, Михаела Василева, Божидар Иванов, Стефан Додов, Калоян Икономов, Георги Гюнкин, Рада Москова.

„Благодаря на организаторите, на всички малки и големи, с които преживяхме един великолепен ден –изпълнен с творчество, красиви моменти, ценни и важни за децата случки“, сподели ръководителят Шуманов.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close