БоровецРегионални

Децата от училищата в Самоков отново ще карат безплатно ски

Самоков 365

Кметът Владимир Георгиев благодари на “Бороспорт” АД, че подкрепи инициативата на Общината и тази година бе подписано споразумението, благодарение на което децата от училищата в Самоков ще могат да карат безплатно ски.

Това стана днес на проведената разяснителна среща, на която присъстваха представители на “Бороспорт”, Община Самоков и учители от училищата, във връзка с условията за ползване на безплатни карти. През този сезон се предвижда значително по-облекчен режим при издаването на карти, заверка на списъци и изготвяне на графици. Освен това е създадена много по-добра организация, базирана на опита и отчетените пропуски и затруднения от предходните години. Новото е, че през този зимен сезон еднократно ще се попълва декларация за съгласие от родителите. Другата новост е, че вече и деца до 14 години ще могат да участват в нощно каране. Георги Кочов, изпълнителен директор на „Бороспорт” разясни, че е препоръчително списъците, които ще изготвят училищата да се предават по-рано, за да може да се подготвя графика за месеца. Картите,които ще се издават на учениците ще важат до края на седмицата, в която са издадени, включително и за уикенда. Обсъдено бе, да се разясни на родителите, че е желателно да направят на децата планинска застраховка, която е около 10 лв. за цялата година. При първоначално издаване на лифт карта е добре учениците да носят бележник или лична карта за идентификация, както и да бъдат придружени от родителите, които да подпишат еднократно декларацията за съгласие за упражняване на ски спорт през целия сезон. . Всяко училище има право да ползва условията за безплатно каране на ски за учениците си по една седмица веднъж месечно, както и през всички дни на ваканциите.

Ива Шкодрева, почетен гражданин на Самоков поздрави Общината и “Бороспорт” за хубавата инициатива и отбеляза, че децата са много ентусиазирани и очакват с нетърпение новия сезон. Облекчени условия и добра организация- така учителите определиха условията за безплатно каране на ски на самоковските деца през сезон 2017/2018 и изразиха задоволството от представените разяснения.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close