Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Децата от Доспей проявиха самоинициатива и почистиха от боклуци площадка в селото

Анна Манова 

Децата от село Доспей проявиха самоинициатива и почистиха две любими места за прекарване на свободното време в любимото село. Те се събраха във вторник /7 август/ и направиха уборка на детската площадка /бившата детска градина/, намираща се зад храма „Св. Петър и Павел”. Младежите често се събират там и като всяко място, на което има повече хора някак естествено се натрупват различни отпадъци, най-често обелки от храни или пластмасови бутилки.

Младите хора на селото показаха активност и един добър пример как трябва да имаме отношение към мястото, на което живеем и да го опазваме. Така го правим една идея по-добро кътче за живеене. Групата инициатори са самодейци в местното читалище и след поредната репетиция по народни танци решават, че имат достатъчно енергия и желание да направят почистване.

В благородното начинание, без колебание, се включват Мирела Попова, Милена Ковачка, Валентин Ненков, Мария Попова, Никол Йовичина, Николай Ласкин, Боби Борисов, Анастасия Вукова, Радост Ласкина, Нина Гешева, Иван Ласкин, Александра Филипова, Християна Филипова, Моника Ковачка, Десислава Ласкина и Кристияна Димова. Това са група младежи между 12 – 17 години, които са в приятелска компания. След площадката се преместват и в градинката до паметника на Паисий, където също успяват да почистят и пометат. Постъпката им само може да бъде адмирирана и да служи за пример не само на техните връстници, но и на по-възрастните.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close