РегионалниСпортСпортФутбол

Децата на ФК “Метал” Перник спечелиха “Боровец Самоков Къп 2018”, силни емоции заляха Арена “Самоков”

Малките футболисти на ФК “Метал” Перник спечелиха две купи  и станаха шампиони в силния международен турнир по футбол “Боровец Самоков Къп 2018”, който се проведе от 5-9 април. Организатори на състезанието са ТА “Бохемия” и Футболна школа “Димчо Маринов”.

Малчуганите на “Метал”, родени през 2006 стартираха ударно в надпреварата, като още  в първия ден отнесоха молдовският “Дачия” с 4:0. Те смазаха и следващия си съперник от FC “Teuta” – Косово  с 11:0 и подсказаха за  шампионските си амбиции в турнира. В третия състезателен ден перничани се справиха  и  с казанлъшкия “Розова долина” с 3:0. В полуфинала “Метал” надделяха над ФК “Асти” с 2:0, за да стигнат до финала, където на оставиха никакви шансове на участника в младежката Лига Европа – отборът на “Дачия”.

Формацията на “Метал” Перник ( набор 2007) също преодоля всички съперници по пътя си – “Розова долина” 7:0; “Спартак” Ташкент 1:0 ; срещу FC “WINNER” с 2:1 ; полуфинал срещу ФК “ДЮСШ-2” 3:0. Във финалната битка за златото, момчетата от Перник отупаха наборите си от “Марек” с 4:0.

Формациите на “Рилски спортист” не успяха да се запишат в челото и понесоха загуби от сериозните си противници. Единствено родените през 2006 записаха победа и заеха 7-то място – KF “Teuta” – 4:3 (след дузпи) .

В битката за медалите, освен български отбори, взеха участие и отбори от Молдова, Узбекистан и  Косово.

Потърсихме за мнение и един от организаторите на “Боровец Самоков Къп 2018” – Валентин Пейчев. Ето какво каза той за “Самоков 365”:

Г-н Пейчев, за втора поредна година организирате този детски футболен турнир в Самоков. Как успявате да съберете толкова отбори от балканските страни именно тук?

Мястото е хубаво. Децата и треньорите се наслаждават на хубавата природа и чистият въздух в Самоков. Мястото е много подходящо за провеждане на турнири и спортни лагери. И така с добра реклама и добри условия успяхме да доведем различни отбори тук. Тази година имаме и два пъти повече участници в турнира.

Община Самоков включи ли се във Вашата инициатива и с какво?

Разбира се. Общината помага организационно, предостави ни чудесната зала “Самоков” за награждаването. Очакваме и кмета Владимир Георгиев на церемонията, който ще награди победителите.

Забелязваме силно игра на чуждите отбори в турнира. Какво според Вас е представянето им?

Нашите отбори по нищо не отстъпват. Сега завършиха две възрастови групи, с победители български отбори. Чуждите също са добри, дори имаме младежка формация, която е участник в Лига Европа. Давам Ви за пример формацията на “Метал” Перник, която победи “Дачия” Кишинев – участник в Лигата.

Ще продължите ли традицията и следващите години, да организирате този турнир “Боровец Самоков Къп 2018” ?

Разбира се. Ще се постараем да има още повече участници и отбори от повече държави, като самите отбори вече проявяват интерес да дойдат в Самоков не само за турнира, а и на самостоятелен тренировъчен лагер. Продължаваме да организираме този хубав турнир в Самоков.

Формациите на школа “Димчо Маринов” ще вземат ли участие в следващия предвиден летен турнир “Купа Южно Черно море 2018”?

Да, предполагам, че ще вземат участие в летния ни морски турнир, който се провежда в Обзор и Бяла. Надявам се да се представят все така добре.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close