РегионалниСамоковСпортСпорт

Децата на Самоков показаха умения и стил на втория градски шампионат по скейтборд

Илиян Чалгънов

Навръх 9-ти септември се проведе вторият детски градски шампионат по скейтборд за деца до 16 години, организиран от клуб “Бороборд”. В него участие взеха 36 деца от Самоков, които се състезаваха в двете дисциплини – стрийт и пул. За пореден път бордистите на “Бороборд” показаха невероятни умения и грабнаха призовите места в състезанието.

При момчетата до 8 години, в дисциплина стрийт, първото място взе Иван Ахтаподов, а втори стана Камен Докузов. В пула на първо място се класира Антоний Антонов, а втори отново се класира Камен Докузов.

Георги Чалъков стана убедителен шампион при 11-годишните и в двете дисциплини, който показа сериозно израстване в развитието си и техниката. При най-големите Симеон Чалъков също стана шампион в стрийт и пул. Кристиян Крумов зае второто място в стрийта и второ в пула. Трети в дисциплината пул се класира състезател от гр. Дупница. Републиканският шампион в пул Михаил Минков се контузи по време на състеанието и остана извън класирането. Добрата новина е, че неговата контузия не е сериознаи той ще бъде на разположение съвсем скоро.

При момичетата Неда Пенчева стана шампион в пула и втора в стрийт. Яна Попова триумфира в дисциплина стрийт  стана втора в пул. Новият член на клуб “Бороборд” Виктория Попова се класира трета и в двете дисциплини.

Наградите за най-добрите отново бяха осигурени от магазини за скейт и сноуборд екипировка “Контрабанда”. Общинският съветник Васил Зашкев пък осигури малки парични награди при най-големите. Освен него, гост на състезанието беше и директорът на спортно училище “Никола Велчев” – Светла Костова. Двамата гости останаха очаровани от уменията на малките скейтбордисти, като госпожа Костова е изявила желание да се заеме с организацията на трето градско състезание по скейтборд. Според наставникът на “Бороборд” Христо Ахтаподов, третото състезание все още се договаря с федерацията и неговото провеждане не е сто процента сигурно.

Музикалната програма на състезанието бе изпълнена от дует формацията на Енцо и Вики, които подгряха състезателите с авторски изпълнения на акустична китара. Съдия в надпреварата бе самоковската скейтбордистка Ивана Христова

“Мотивацията на нашия клуб за организирането на градския шампионат е развитието на борд спортовете и мотивиране на повече деца от града да се занимават със борд спортове. Ще се стремим да внедрим скейтбордът в спортна паралелка и да го популяризираме още повече, като спорт” сподели треньорът на “Бороборд” – Христо Ахтаподов.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close