ОбществоРегионални

Дефилир на каракачанки за празника на Самоков

Самоков 365

За пръв път, като част от програмата за празника на Самоков ще се проведе специализирана киноложка изложба. Националната изложба на каракачански кучета ще бъде на 18 август от 10.30 часа на стадион „Искър”.

Каракачанското куче е едно от най-старите кучета за охрана на стада селскостопански животни в Европа. То е местна порода с древен произход, отглеждана с цел охрана на стада селскостопански животни от хищници и крадци. Породата е съхранена до днес благодарение на консервативните животновъдни традиции на номадите каракачани и на овцевъдите по нашите земи. Смело, интелигентно, с уравновесен и независим характер, недоверчиво към непознати, отличен пазач на повереното му стадо и имущество. Изключително предано на стопанина си куче. Непретенциозно по отношение на атмосферни условия и хранене. Кучето без проблеми трябва да може да изминава големи разстояния.

Участниците ще бъдат оценявани в шест категории по две групи в категория, съответно мъжко и женско, в зависимост от възрастта. На изложбата от последните три класа ще бъде излъчено най-доброто мъжко и най-доброто женска куче. Заявки за участие се подават на имейла на общината или се записват на място, един час, преди началото.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close