Общество

„Дефиле” през времето направиха балерините от школата на Ралица Стоянова

Анна Манова

Своеобразно „дефиле” през времето направиха в петъчната вечер /19 май/ талантливите малки и големи балерини от танцовата школа към читалище- паметник „Отец Паисий – 1859”. Читалищната сцена беше изпълнена с много младост и настроение. Момичетата показаха една приятна симбиоза между класическите балетни стъпки и модерните съвременни танци.

Художественият ръководител на школата Ралица Стоянова се беше постарала да има за всеки вкус по нещо, което се изразяваше в стиловото многообразие. В работата си в школата тя залага на това да възпитава в децата вкус и усет към изкуството, да изгражда умения за работа в екип, както и точност и отговорност към всичко онова, с което се занимават. Пред присъстващите родители и близки Ралица Стоянова подчерта, че се старае репетициите да са забавление, а не задължение. Всички те са обединени от общата си любов към музиката, танците и сцената. А когато прожекторите светнат малките и големи балерини имат възможността да покажат какво са научили през времето, прекарано в залата. Най-малките балерини, облечени в трика и пачки, показаха класически балетни стъпки, а по-големите бяха заложили на модерните танци. Самата Ралица Стоянова много държи на класическите танци като основа, на която трябва здраво да се стъпи и да се надгражда. Като, разбира се, всичко това може да се разчупи с модерни танци и хип-хоп, под ритъма на популярни в момента денс парчета.

„Децата ни са потопени в пулса на новото време, в една импулсивна, динамична обстановка на музика и танци и затова се опитах да направя едно „дефиле” през времето – тръгнахме от чистия вид на класическия балет, наречен още класическо наследство, минахме през модернизираната класика и стигнахме до съвременен танц, хип-хоп и други модерни танци”, подчерта Ралица Стоянова. А аплодисментите на публиката бяха насочени към всички изпълнения, но безспорно най-бурни бяха те при излизането на най-малките балерини. Те все още неуверено стъпват по сцената, следейки всяко движение на своята ръководителка. На финала Ралица Стоянова благодари на родителите за доверието и оказаната подкрепа. Всички си пожелаха до нови срещи през есента.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close