ОбществоРегионалниСамоков

Детското отделение в самоковската болница се преобразява в цветове

„Самоков 365“

На 10 януари в МБАЛ – Самоков официално бе дадено началото на проект „Цветно отделение” на Фондация “СИЙД”, който се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Основната цел на проекта е да бъде изрисувано детското отделение в самоковската болница, което ще бъде направено съвместно от професионален художник и младежи от града. Така чрез изкуството стремежът е да се постигне положителна социална промяна, като ще бъде направено устойчиво подобрение на условията в детското отделение на болницата.

Зам. – кметът Люба Кленова изтъкна, че това е само една от съвместните инициативи между Общината и Фондацията  и подчерта дългогодишното добро партньорство, което имат при подготовката и реализацията на съвместни проекти.

Управителят на МБАЛ –  Самоков д-р Ковачка сподели пред присъстващите, че е изключително доволна, от поредното обновено отделение, което предстои да бъде открито.  Детското отделение бе реновирано по проект “Красива България”. То ще бъде официално открито след приключването на проекта „Цветно отделение”.

В същия ден от 16:30 часа в младежкото пространство на „Хъба“ се проведе и опознавателна среща с младежи, които ще доброволстват в проекта. Те се запознаха с артист-художника част от проекта “Цветно отделение” – Антоанета Илиева, известна като ТОЧКА, която съвместно с тях ще изрисува детското отделение на болницата в града, както и вникнаха в нейните похвати и стил на работа.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close