ОбществоРегионални

Детските градини раздават храните по схемите „Училищно мляко” и „Училищен плод”

Самоков 365

В първия работен на май децата от две детски градини – ДГ „Детелина” и ДГ „Зорница” получиха полагаемите им се хранителни продукти по схемите „Училищно мляко” и „Училищен плод”. “Направихме организация в групите. Обадихме се на родителите и им съобщихме, че ще се раздават доставките. Те са общо четири за месец април, включващи 800 грама краставици и 180 грама кашкавал” – съобщи Илка Динева – директор на ДГ „Детелина”.

От всичките 177 родители само 10 са дошли, за да си вземат полагаемото. Останалото ще бъде предоставено като дарение за социално слаби семейства и деца от Ковачевци. „Говорих с г-жа Бекярова и направихме протокол за дарение. 167 пакета пратихме. В селото има социален медиатор, който ще разнесе пакетите на получателите” – информира още Илка Динева.

Продукти по схемата „Училищно мляко” и „Училищен плод” бяха раздадени и в ДГ „Зорница”. Това са доставките за месеците март, април и май, съобщи директорът Евелина Големинова.  Останалите кашкавал и зеленчуци /краставици/ отидоха като дарение за ДСХ „Сем. д-р Калинкови”. Предстои акция за раздаване на продукти и в двете сгради на ДГ „Звънче”.  Тя ще се проведе на 07.05 /четвъртък/ от 9.30 часа по график и при спазване на всички противоепидемични изисквания.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close