ЗлободневноРегионалниСамоков

Детските градини в Самоков отварят врати от 1 юни

Aнна Манова 

Детските градини в Самоков отварят врати от 1 юни. Кметът Владимир Георгиев подписа заповед днес с указания за работата на детските градини и яслите в условията на извънредна епидемична обстановка.

Работата ще се осъществява при засилен медицински контрол, съгласно указанията на Министерство на здравеопазването и на Министерство на образованието.

Директорите на детските градини трябва да създадат организация за работа с деца, гарантираща живота и здравето им, както и това на персонала. Отговорно лице за изпълнението на заповедта е гл. експерт ОМДС Снежана Дамянова. Контролът по изпълнението е на инж. Бранимира Бодурова – дир. ХДЕТТОС.

Припомняме, че при прием на децата обратно в детските заведения родителите трябва да попълват информирано съгласие и за споделена отговорност относно мерките в детските градини. Родителите трябва да уведомяват  персонала за здравословното състояние на детето и ако те самите имат симптоми. В заповедта от днес градоначалникът Георгиев апелира към спазване на всички мерки за безопасност и децата, за които възрастен, който да се грижи за тях да останат вкъщи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close