Седмицата

Детските градини в ремонтна дейност

dgradinaАнна Манова

Ремонтна дейност е обзела и детските градини в Самоков. Те усилено се подготвят за старта на новата учебна година, която за всички градини ще е от 8-и септември.

Най-грандиозните промени са в ЦДГ„Детелина”, където преди две години  бяха закупени плочки, които трябваше да бъдат поставени на двата балкона и пред входа. Там в момента се изграждат площадки във връзка със спечелен проект към Екоминистерството и съвместно със съдействието на Община Самоков. Освен това, там се изгражда проект за безопасност на движението, което ще бъде нещо ново за цялата област. Ще бъдат поставени пътни знаци и светофари. Предвижда се тя да е напълно готова до 11 септември, като желанието е на нея да се проведе стартът на националното състезание „Пътен полицай на годината”.

Подменят се плочките в двора на „8 март”, както и улуците и водосточните тръби. „Надявам се поне помещението за яслената група да е напълно готово до старта на новата учебна година, за да настаним най-малките”, уточни ВРИД директорката Ляпова. Вътрешни ремонти текат и в „Зорница”, където в момента се изграждат нови площадки в двора, които ще бъдат реновирани по проект на Общината. Директорът Мария Япракова сподели, че се работи усилено, за да може да са готови до следващата седмица, в най-добрия случай. В ОДЗ „Самоково” също се ремонтира детската площадка, както и кухнята на детското заведение.

Ремонтите в детските градини са дълго отлагани във времето. Доста от площадките за игра на малките бяха в окаяно състояние, което принуждаваше учителките да не извеждат малчуганите дори в най-топлите дни, за да не се наранят от стърчащите железа или мръсните пясъчници. Очаква се нововъведенията да променят облика на градините и да са едно приятно място за игри и забавления на най-малките.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close