Обща категорияРегионалниСамоков

Детската градина в село Радуил ще бъде в нова сграда

Самоков 365“

Детската градина в село Радуил ще се помещава в нова сграда. Започна ремонт на сграда, намираща се в двора на училище „Христо Смирненски”, която в миналото е била трапезария. Сградата е масивна и в добро състояние.

Изготвеният проект предвижда да бъде направен основен ремонт и да се направи нова детска градина. До сега детската градина в Радуил се помещаваше в сграда с панелна конструкция, която се отоплява изключително трудно.

В новата сграда условията ще бъдат много по-добри, а и близостта до училището ще даде възможност за по-добра взаимна работа с предучилищните групи. Кметът Владимир Георгиев и директорът на строителната дирекция Красимира Костадинова, заедно с директорът на детска градина „Зорница”/ чийто филиал е в Радуил/ Евелина Големинова, посетиха строителния обект и заедно с директора на училището Андреева обсъдиха детайли по строителството, както и отоплението на двете сгради. Общо бе мнението, че по-добрите условия, ще накарат повече родители да предпочетат детската градина в селото вместо да пътуват с децата си до близките градове Долня баня и Костенец.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close