Боровец

Дете се изхлузи от лифт на Боровец

Анна Манова

Инцидентът се е случил днес /5 март/, около 12:30 часа на 4-седалковия лифт на „Мартинови бараки”, намиращ се на Боровец. Двама възрастни и две деца се качват на лифта да покарат ски. Оказва се обаче, че едното дете успява да се изхлузи от седалката след първия стълб на лифта. В момента, когато това става лифтът своевременно е спрян, а намиращият се в близост ски – патрул тръгва да реагира веднага. Патрулът се оборудва със стълба и веднага тръгва към мястото, за да окаже необходимата помощ.

В този момент, минути преди патрулът да си свърши работата, намиращите се отдолу туристи преценяват, че могат да помогнат и приканват близките да отпуснат  детето и то да скочи. Те не са изчакали патрула, а на своя глава решават да пуснат детето в ръцете на туристите. Детето пада и по информация на „Бороспорт” е със счупен крак. Благодарение на ПСС на детето му е оказана своевременна помощ, като първо е откарано в медицинския център в курорта, а след това закарано в Пирогов.
„Използваме този случай да напомним още веднъж на всички гости на курорта да бъдат внимателни при ползването на лифтовите съоръжения и да се доверяват на бързата реакция на нашите екипи – ски патрула и персонала, обслужващ лифтовете. Нашите екипи са тренирани за бърза и адекватна реакция в такива случаи. Ако не бяха избързали и пуснали детето в ръцете на доброжелателните туристи, и бяха изчакали нашата намеса, този случай нямаше да стигне до Пирогов”, обясняват на .си в социалната мрежа от „Бороспорт” /My Borovetz/.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close