БоровецЗлободневноРегионални

Дете по чудо се спаси от падане от лифта в Боровец

Бързата реакция на баща му е предотвратила инцидента

“Самоков 365”

Малко дете по чудо се спаси от падане от лифта в Боровец. Действието се развива по време на нощното каране в неделния ден. Бързата реакция на баща му е успяла да предотврати инцидента. Той е задържал детето за якето в момент, когато то се плъзнало по седалката.

Свидетели на случката са момчетата от ски патрула, които в този момент се намират също на открития лифт, на седалка пред тях. Те се отзовават със съвети към семейството. По същото време намиращите се на пистата скиори решават да окажат съдействие като използват намиращите се наблизо предпазители като обезопасителни дюшеци в случай, че детето се изплъзне.

Действието се развива в рамките на 2-3 минути, по време на които детето е висяло на около 10 метра височина. Служителите успяват да реагират бързо и да върнат лифта обратно. Семейството се е разминало само с уплах.

Припомняме, че шестседалковият лифт на Боровец е ново съоръжение, което замени съществуващият преди това четириседалков лифт. Неговото официално откриване се проведе през декември 2018. Шестседалковият лифт е с иновативна технология, по-бърз е и с по-голям капацитет. Той е изцяло автоматизиран.  Само предпазната стойка се регулира самостоятелно от скиорите. Според служителите неправилното й поставяне е вероятната причина за случката в неделя вечерта.

През 2017 година имаше подобен инцидент отново на Боровец, когато дете падна от лифта и си счупи крака. Преди около две седмици мъж увисна на открития лифт в Банско.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close