ОбществоРегионални

Деси Николова спечели призовото място във „Фолклорна палитра“

Самоков 365

Народната певица от Самоков -Деси Николова спечели актуалното издание на „Фолклорна палитра“. Нейното изпълнение на песента „Овчар свири“ получи най-силна подкрепа от читателите на Signal.bg и продължава участието си в годишната класация. На втора позиция се нарежда Малин Домозетски с „Кате, Кате“. В челната тройка е и колаборацията на Райна и А. и Д. Раданови – „Мъка ме налегна“. „Овчар свири” беше избрана и предложена за участие в надпреварата от музикалните редактори.

Съгласно регламента, във всяко издание на класацията се конкурират по 10 музикални предложения, които могат да бъдат както фолклорни, така и авторски песни на фолклорна основа, от различни периоди в развитието на жанра. Сингълът, получил най-силна подкрепа, става „Песен на седмицата“ и влиза директно в годишната класация, а трите песни с най-малко гласове отпадат от чарта. На освободилите се 4 позиции в следващото издание се включват нови предложения. От класацията отпада и всяка песен, която е била в продължение на 8 седмици, но не е постигнала първото място.

„Щастлива съм, че успях да задържа позиции, въпреки голямата и много силна конкуренция. В неделя сутрин изненадващо дойде новината за успеха, който не очаквах с оглед на това, че съм млад изпълнител сред големи и утвърдени вече имена във фолклора. Песента е оценена, харесва се и все повече се утвърждава. На последните си участия /преди да настъпи всичко, което се случва в момента/, хората искаха и очакваха да чуят тази песен. Имаше такива, които я знаеха цялата песен наизуст и се вълнуваха, че се срещаме на живо” – сподели Деси за „Самоков 365”, добавайки, че видеото ѝ вече има не малко гледаемост и в YouTube канала на Фолклор Тв – телевизията, с която работи. Успехът е плод и идва като резултат от добре свършената работа по проекта. Талантливата изпълнителка не пропуска да благодари на своя колега Румен Иванов от дует „Пирин” за прекрасния аранжимент и професионализъм. Нищо от това нямаше да е реалност без неговите „златни” ръце, заслужаващи огромно благодаря, убедена е Деси Николова.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close