ОбществоРегионалниСамоков

Десетокласници от ПТГ „Никола Вапцаров“ се включват в Световния ден на предизвикателството на 28 май на площада

Самоков се включва в инициативата Световен ден на предизвикателството на 28 май, петък от 12.00 часа на площад „Захарий Зограф”. Събитието е отворено за всички без ограничение и е организирано от учениците от 10 в клас на ПТГ „Никола Вапцаров” с подкрепата на община Самоков и Българската асоциация „Спорт за всички“.

Поради принудителния престой вкъщи през последната година, всички хора се нуждаят от повече физическа активност и социални контакти. Заниманията със спорт и общуването бе ограничено дълго време  и това доведе до много депресивни състояния сред хората.

Jerusalema предизвикателство е събитие за физическа активност, забавление и сближаване в реална среда и справяне със страха,стреса и притеснението от вируса – да се потанцува, макар и на дистанция и да се спазват мерките за отстояние.

В условията на пандемията една песен зарази хиляди потребители на социалните мрежи. Южноафриканският хит “Jerusalema” вдъхнови мнозина и се превърна в едно от най-интересните предизвикателства през годината.

Националната кампания Световен ден на предизвикателството 2021 се организира от Българска асоциация „Спорт за всички“ за 28 пореден път с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта.

Денят на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР -2021-2024” . Националната кампания Световен ден на предизвикателството 2021 цели да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови, социални, целеви групи и хора в неравностойно положение.

Заповядайте да се забавляваме заедно и разучете стъпките: https://www.youtube.com/watch?v=exc_ucoeDf4!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close