ОбществоРегионалниСамоков

Десетокласници от ПТГ „Никола Вапцаров“ на стаж в „Самел – 90“

„Самоков 365“

Продължава активното участие на ученици от ПТГ „Никола Вапцаров” по проекта „Ученически практики 2″. Учениците Георги Стоилов и Венеса Кроснева от 10. “В” клас стартираха своята професионална подготовка в реална работна среда в “Самел – 90″ АД. Те имат възможност да се запознаят с работата и да натрупат своите първи впечатления от работния процес в отдел „Проекти и търгове“.

Георги Стоилов, който е носител на общинска стипендия за природо-математически науки на името на акад. Любомир Чакалов за 2021 година, сподели своите впечатления от обучението. Ето какво ни разказа той:

„Въпреки че стажуваме в „Самел-90″ само от 2 седмици, сме приятно изненадани от начина на работа и от отношението на колектива. Разбира се, за нас това е нещо ново, защото това е първият ни досег с реална работна среда. Бавно, но резултатно постигаме нови върхове с помощта на нашите наставници г-н Христо Радойков, г-жа Мария Попова и г-жа Елена Кацарска. Още от първия ден попаднахме в една напълно непозната за нас среда, но определено сме изключително заинтригувани от работата, макар и за пръв път да срещаме подобен процес. Когато прекрачихме портала на компанията, ние не осъзнавахме какво ни очаква, но след като се включихме в работния процес и запознахме с още хора от този така задружен колектив, разбрахме, че сме попаднали на истинска площадка, на която ще бъдем подготвени да „излетим” в един свят на иновации и нови знания.

Бяхме силно впечатлени от широката приложимост на продуктите, които произвежда компанията, и наистина се изненадахме от местата, на които биват изпращани те. За пръв път осъзнахме истинската значимост на нещо толкова важно, а именно – документацията. Макар и много хора да го смятат за досадно, ние наистина разбрахме, че един документ е израз на труд и някъде някой е подготвял наистина дълга и детайлна информация, за да може този документ да достигне до нас. Както се пошегувахме с нашите наставници, вече никога няма да пренебрегваме листовките за употреба на продукт.

Всеки ден научаваме нови неща и помагаме все повече в работата на нашите наставници. Те са впечатлени от темпа ни на развитие в задълженията на един пълноценен работник, за което се радваме на всекидневни похвали. Смятам, че това до голяма степен се дължи и на отличната подготовка, която получаваме в училище.

Стажът в „Самел-90″ ни предоставя изключителна възможност за развитие. Благодарение на проекта “Ученически практики 2”  се запознахме с производството, разбрахме как се произвеждат всички тези технологии като бронирани автомобили, радиозаглушители, че дори и касови апарати, платки и метални елементи за конструкции на машини, автомобили и всичко останало. Тук за първи път се докоснахме и до спецификата на търговските документи и търга. Този процес за нас беше наистина непознат, но вече сме част от него и се гордеем с това!

Искам да използвам случая, за да изкажа своите искрени благодарности към нашите наставници   г-н Радойков, г-жа Попова и г-жа Кацарска. Искам да изкажа специални благодарности и към директора на ПТГ “Никола Вапцаров” г-н Веселин Бързанов. Благодаря Ви, че постоянно ни подкрепяте и продължавате да осигурявате за нас възможности за бъдещо развитие. Благодаря от сърце!“

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close