ОбществоРегионалниСамоков

Десетгодишният Емо се нуждае от животоспасяваща операция

Зов за помощ

„Самоков 365”

Десетгодишният Емил Богомилов Методиев се нуждае от животоспасяваща операция. Историята на самоковското дете е трогателна. Борбата за неговия живот започва още от самото му раждане, когато родителите му разбират, че се е появил на бял свят с увреждане. След прегледи при невролог и неврохирург детето е диагностицирано съсспина бифида аперте менингомиелоцеле“, което означава, че е с прекъснат гръбначен стълб. А родителите разбират, че Емо няма да проходи.

От този момент започва борбата за неговия живот. Майка му Соня разбира за проблемите на детето, когато е в напреднала бременност. Едва четири дни след раждането си Емо е подложен на първата операция на гръбначния стълб, следва операция на очите, поставени са му импланти в тазобедрената става. Диагностициран е с хидрицефалия. Интервенциите са извършени в София. През краткия си десетгодишен живот той преминава през девет операции, докато стига до успеха да може да стои в седнало положение. Като при всяка операция лекарите дават минимални шансове за оцеляване на детето, поради многото увреждания. Емо е от ромски произход. Доказва се като момче с борбен и несломим дух, което дава надежда на близките му. В момента той е възпитаник на ОУ „Митр. Авксентий Велешки”, като с желание посещава училището и общува с връстниците си. Познатите и родителите му го определят като лъчезарно дете и като истински герой. Най-голямата мечта на Емо е един ден да има възможността да проходи.

Но му се налага да претърпи поредна сериозна операция, която е животоспасяваща. Емо е с диагноза сколиоза и се нуждае от средства, които ще му помогнат да бъде опериран в Medical Park в Турция. Това ще му помогне да диша по-лесно, защото в момента гръдният му кош притиска белите дробове. Специалисти съветват родителите на Емо да се насочат към турска клиника, заради добрата апаратура и им вдъхват надежда за възстановяване на детето. До този момент за всички интервенции семейството е разчитало на средства от страна на близки и роднини. Необходимата сума за операцията в чужбина надхвърля 27 хил. евро. Пари, с които семейството не разполага. Преди малко повече от два месеца те откриват дарителска сметка и започват събирането на необходимата сума. До този момент по сметката са преведени около 3 хил. лв. Събирането на средства става на платформата helpkarma.com  – кампанията е „Помогнете на Емо”. Поставени са и няколко кутии за дарения, едната се намира в козметичен магазин Fresh и в някои от магазините на верига „Браво”. Всеки, които има желание да помогне на семейството може да го направи чрез интернет платформата, в някоя от кутиите или като се свърже с редакцията на в. „Самоков 365”.

„Имаме надежда Емо да се оправи. И вярваме в чудеса. Самият живот на детето ми е чудо. Надявам се повече хора да откликнат на молбата ни за помощ и да дадат шанс на Емо да се оправи. Той се доказа като един истински герой”, сподели неговата майка Соня Методиева.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close