Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Депутатът от ГЕРБ Валентин Милушев проведе приемния си ден на центъра в Самоков

Анна Манова

Днес народният представител от ПП ГЕРБ Валентин Милушев проведе приемния си ден в центъра на Самоков, вместо както обикновено в офиса на партията.

По думите на Милушев целта му е да излезе сред съгражданите си и да направи достъпа на хората по-лесен до него и по-неформален. Той успя да се срещне с част от самоковци и да чуе всичко онова, което ги вълнува. Извън чисто личните и битови неща бяха поставени въпроси за състоянието на коритото на реката, преминаваща през село Шипочан, също така за рушащото се в следствие на множеството дъждове корито на река Боклуджа. Бяха отправени питания, свързани с плануваното изграждане на паметник на опълченците в Самоков и неговото местоположение, както и за изместеното локално сметище в землището на село Драгушиново. Народният представител пое ангажимент да провери в детайли всички тези казуси и да съдейства за по-лесното и навременно разрешаване.

Нямаше как встрани да остане и питането на нашата медия по един категорично наболял въпрос за самоковци, а именно лошото състояние на пътя Самоков – Дупница и за това, кога ще бъдат предприети необходимите мерки. Съвсем наскоро бяха извършени частични ремонтни дейности, изкърпване на дупките.

„Нека започнем хронологично. Има проект, има отчуждаване на терени и насрочване на конкурс. На първия етап се явиха над 30 фирми. Имаше и две обжалвания. Всичко това е минало, сега предстои отварянето на офертите. Това е последният етап за избор на изпълнител. Отправял съм питания към министър Нанков във връзка със състоянието на пътя Самоков – Дупница. Последното ми такова беше преди около три месеца. Министърът на регионалното развитие е поел ангажимент за пътните артерии Самоков – Боровец, Самоков – Костенец и Самоков – Дупница. Виждате как стана пътят за Боровец, сега е в много добро състояние остана да се постави маркировката. Вярвам че ще има резултат и за другите две отсечки. До тук поетите ангажименти от министър Нанков са спазени. Той подсигури средствата за енергийната ефективност, това са държавни пари. Направиха се доста блокове, има отпуснати средства и за по-малки жилищни сгради”, поясни Милушев.

Следващата открита приемна на народния представител ще се проведе на 27 юли /петък/ в село Говедарци.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close