ПолитикаРегионалниСамоков

Депутатът Васил Зашкев: Подкрепяме правителството, но не се страхуваме от избори

„Самоков 365“

През последните месеци народният представител от „Демократична България“ Васил Зашкев постави няколко въпроса от парламентарната трибуна, свързани с Община Самоков. В началото на годината той попита министъра на МРРБ Гроздан Караджов за състоянието на пътя Самоков – София и наложителния основен ремонт на невралгичния пътен участък. Друго негово питане бе за Боровец и консесията на пистите. А последният въпрос е свързан с пътя Самоков – Живково – Ихтиман.

По последната тема стана ясно, че текущият ремонт, който не е основен, е спрян. „Оказа се, че голяма част от строителните фирми са близки до депутата Пеевски и до Борисов. След като взеха 650 млн. лв. от държавата, отново не бяха започнати ремонти и съответно не изпълниха задълженията си“, подчерта народният представител Зашкев.

И продължи: „В разговор с Гроздан Караджов му казах, че на ГЕРБ им бяха необходими десет години, за да оправят една входно – изходна артерия на Самоков, става дума за пътя за Дупница. Явно по тази логика ще са им необходими още 30 години за другите пътища в Община Самоков. Отрязаха се толкова лентички, че си помислих, че се правят пътища в Сърбия и Румъния. Оставам с впечатлението, че министър Караджов беше брокер на Слави Трифонов, за да изнудва правителството“.

Няколко основни теми от началото на съставянето на правителството нажежиха допълнително обстановката, за да се стигне днес депутатите да обсъждат вота на недоверие към управляващото мнозинство. И до нови протести в подкрепа и против управляващите.

„Темите за Македония и за Русия са разделителна линия. И са плод на популистко говорене. Всичко, което се случва е плод също на активно мероприятие на руските служби. Русия никога не е искала да има просперираща и силна България. И това е факт от всичките й действия. Ние от „Демократична България“ твърдо подкрепяме правителството, но никога не сме се страхували от избори. Нашето естествено състояние е да бъдем критична опозиционна политическа сила и да поддържаме достатъчно критична маса, както и да сме готови за избори. Твърде вероятно е да се стигне до такива още тази есен“, подчерта Зашкев.

Днес в Парламента депутатите ще обсъдят вота на недоверие. Oчаква се гласуването да бъде в сряда или четвъртък.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close