ОбществоРегионалниСамоков

Депутатът Валентин Милушев постави отново въпроса за основен ремонт на пътя Самоков – София

„Самоков 365“

 В края на тази седмица народният представител Валентин Милушев зададе отново от парламентарната трибуна въпроса за състоянието на пътя София-Самоков- Боровец- Долна баня- Костенец.

Въпросът бе поставен съвместно от Младен Маринов и Валентин Милушев към министър Цеков. Като първото предложение е да бъдат ограничени тежкотоварните превозни средства в най-натоварените часове между 7:00 – 9:00 и 16:00 и 19:00 часа в отсечката София – Самоков. Напомнено бе и обещанието за възобновяване на проекта за магистрала „Рила“, както и възможността за среща в Община Самоков за по-широко обсъждане на проблема и взимането на спешни мерки за избягване на пътни инциденти, в някой случаи завършващи с фатален край.

„Сигурността и безопасността на пътуващите по този изключително натоварен маршрут, а и връзката на община Самоков с община Ихтиман, са приоритет в мандата ми като народен представител и ще продължа да търся подкрепа за осъществяването им!“, каза Милушев. Той допълни, че Община Самоков е силно зависима от добрата пътна инфраструктура за подпомагане не само на туристическия сектор, но и за безопастно предвижване на жителите и гостите на тази част от Рила планина.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close