ОбществоРегионалниСамоков

Ден на отворените врати за самоковските ученици във фирма „Си комерсиал 7“

Жанета Димитрова

На 20 февруари в „Си комерсиал 7“ се проведе Ден на отворените врати, който се е превърнал в традиционна практиката за самоковската фирма. Целта е самоковските ученици да се запознаят отблизо със същинския работен процес и тънкостите по сектори, както и да усетят работната атмосфера отвътре.

Служителите на „Си комерсиал 7“ Раби Ловчалиева и Дани Кирова разходиха учениците от 9 „а” и 10 „в” от журналистическата паралелка към ПГ „Константин Фотинов“ из производствения сектор на фирмата, като разказаха подробно как тече процесът по създаването на сладките изкушения, които предлагат. Учителките по български език и литература Янка Кабадийска и Мария Коеджикова, съпровождаха учениците в извънкласната им дейност.

Облечени в специална екипировка, възпитаниците на профилираното училище „стъпиха“ в работния процес. Големите уреди за производство и тяхната техника на работа впечатлиха младежите, които имаха възможността да видят работата в цеховете за сухи пасти и бисквити, а също така и да опитат готовата вече продукция. От дозирането на продуктите, през декорирането до опаковането на готовите за консумация сладкиши, премина посещението на учениците. Освен със знания за производството на сладки неща и добро настроение, учениците си тръгнаха с подаръци от „Си комерсиал 7“ и удовлетворени от прекарания там следобед.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close