ОбществоРегионални

Ден на отворените врати в ПГ по туризъм

Анелия Балабанова

С думи за добре дошли, ръководството и колективът на ПГ по туризъм приветстваха посетителите  в деня на отворените врати. Това бяха основно родители и бъдещи ученици. И друг път е имало такива инициативи, основно преди приемната кампания, коментира директорът Борислава Хаджийска. По-различното този път е, че целият екип беше впрегнал усилията си, за да покаже най-доброто от дейността на училището. Радваща е приемствеността, която се получава. Братя и сестри на вече завършили ученици бяха дошли на място, за да се запознаят отблизо с това, което ПГ по туризъм предлага. Възможностите за професионална реализация и ученето в реална работна среда са само част от причините.

Преподавателят Албена Попова спомена за интересните проекти и пътуванията в чужбина, които с годините са се превърнали в запазена марка. „Според едно изследване професиите, които човек трябва да избира, за да се обучава са тези, които не могат да бъдат изпълнявани от компютър. Нашите са такива” – обясни Борислава Хаджийска. За учебната 2018/2019 година Ще осъществи прием в три специалности – по професия „Ресторантьор”, специалности „Кетъринг” и „Производство и обслужване в заведенията за бързо хранене и развлечение” и по професия „Хотелиер” – специалност „Организация на хотелиерството”. Поради специфични изисквания за включване в обучение за „Здравни грижи”, приемът се отлага за след две години, информира още директорът. Ученици, които момента са 8 клас ще могат да се запишат в тази специалност.

В деня на отворените врати беше създадена уникална атмосфера с приготвени в кухнята на училището вкусотии, от които всички можеха да опитат. Красиво украсени яйца пък напомняха, че съвсем скоро предстои Великден.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close