ОбществоРегионални

Ден на водата в ОУ „Митр. Авксентий Велешки”

Самоков 365

Под надслов „Водата – извор на живот” учениците от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” отбелязаха 22-ри март – Международния ден на водата. Създаването на празник на прясната вода е предложено на Конференция за околната среда и развитието /UNCED/, проведена през 1992 г. в Рио де Жанейро. Целта му е да привлече внимание върху важността на питейната вода и защитата на природните ресурси.

Три отбора – „Искър” , „Марица” и „Черно море” влязоха в оспорвана надпревара, за да определят кой от тях знае повече неща за живителната течност. Преминаха успешно през изпитанията като показаха знания, демонстрираха сръчност, бързина и съобразителност. Решаваха уравнения с водата, откриваха езера, сглобяваха макети, редиха пъзели, рецитираха, разказваха легенди за водата и много се забавляваха. Доста атрактивна се оказа надпреварата, при която участниците от отборите трябваше да пренасят вода с лъжици и преминат през подготвените препятствия. С добрата си игра момчетата и момичетата заслужиха бурните овации на журито и своите поддръжници.

Зам.-директорът Елена Дамянова връчи наградите на победителите и техните подгласници. За най-активните от публиката имаше лакомства. Мероприятието се осъществи под ръководството на преподавателите Ирина Бонева, Анна Белишка и Елина Даганова.

 

.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close