ПолитикаРегионалниСамоков

„Демократична България” в Самоков: Цената на тока за гражданите НЕ трябва да бъде увеличавана до края на юни 2022

Божидар Божанов, Яна Тодоранова и Васил Зашкев със заявка за дългосрочна промяна

Водачът на листата на „Демократична България” Божидар Божанов, както и Яна Тодоранова (с преференция номер 102) и Васил Зашкев (от Самоков) проведоха втора среща с гражданите на община Самоков.

Умора и разочарование от развитието на събитията в последните два парламента преобладават като усещане сред хората. Те споделиха очакването си най-сетне да бъде сформирано правителство и то с активното участие на „Демократична България”. Студеното време не попречи на някои от тях доста разгорещено да споделят мнението си за управляващите страната през последните над 10 години. За да се избегне подобен вариант на управление гражданите очакват в него да влязат млади, образовани и интелигентни хора.

България не е излизала от криза в последното десетилетие и това не е енергийна, а е криза на политическата безотговорност и на дългогодишната корупция. Световната криза сега допълнително засилва трудностите за хората.” Това коментира Яна Тодоранова – втора в листата на обединението в София област и добави: “Цената на тока за домакинствата НЕ трябва да бъде увеличавана до края на юни 2022.”

Водачът на листата Божидар Божанов коментира, че приоритетно трябва да се сложи акцент върху скоростното разработване на работещо и смислено електронно управление, което ще освободи хората от административната тежест и ще помогне за пресичането на редица корупционни практики, които продължават да се случват, защото няма централизация и контрол върху държавните пари.  За да не трябва жителите на областта да казват отивам до София да оправя едни документи”, почти всяко взаимодействие с държавата може и трябва да става от компютъра или телефона ни,” каза той.

Сред акцентите в управленската програма на „Демократична България” са: Качествено здравеопазване без доплащане; Равен старт на децата ни чрез образование на световно ниво; Равенство на всички граждани пред закона; Управление на парите от нашите данъци в интерес на всички и пресичане на корупционните канали; Бизнес среда, която осигурява качествени работни места и високи доходи; Достойни старини за родителите ни; Съхранена природа, чист въздух, вода, почва и храна; Ефективни модели за развитие на културата и спорта; Задълбочена евроатлантическа интеграция. Икономика, която се движи бързо и произвежда висок растеж. Икономика, основана на търсещия дух на българския предприемач. Икономика на талантливите, трудолюбиви и съзидателни българи с достойно заплащане и уважение към труда им.

Демократична България” се явява с №30 на парламентарните избори на 14 ноември.

*Купуването и продаването на гласове са престъпления!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close