Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Девойките от школата на Катрин Митева с призови места от Международен фестивал в Банско

Анна Манова

Момичетата от танцовото студио на Катрин Митева отново се доказаха в областта на хореографията и танцовото изкуство. Девойките се представиха отлично на двадесет и петото издание на Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда”. Той се проведе между 28.11 – 02.12.18 г. в НЧ „Никола Вапцаров”, гр. Банско.

Форумът има състезателен характер, като тази година броят на участниците е близо 2000 деца от 9-18 години от Украйна, Гърция, Македония и България. Организатор на събитието е Сдружение Арт Академия „Утринна звезда” – член на Международния танцов съвет CID – UNESCO. През лятото се провежда в летните курорти Албена, Св. Влас и СОК Камчия, а през зимата – в Банско. Целта на организаторите е да дадат поле за изява на талантливи деца да покажат своите способности, да насърчат децата и младежите да се занимават с изкуство, обмяна на творчески опит и популяризиране на световни и национални културни ценности. В рамките на фестивала се провеждат мастър класове по хореография, театрално, танцово и изобразително изкуство.

Международният фестивал на изкуствата „Утринна звезда” за момичетата от „Кати денс” завърши с четири медала. На първо място се класираха малката група 9-13 години, първо място взеха и голямата група 18-25 г. Дуетът Лина Гаврилова и Александра Санкова впечатли с изпълнението си и се нареди на второ място /13-25 години/, а на трето се класираха втората голяма група 13-18 години.

„Успешни, щастливи, горди и удовлетворени сме, че сред над 1500 участника тази година сме на призовите места. За нас беше чест и удоволствие да бъдем част от този голям фестивал! Благодаря на фирма “КИРСТО” – Самоков, на всички родители, които подкрепят децата по всякакъв начин!

Скъпи момичета, благодаря ви, че за пореден път ме направихте горд, щастлив и удовлетворен треньор! Благодаря за невероятното прекарано време с вас и скъпоценните спомени, които струват повече от всички купи и медали на света! Обичам ви с цялото си сърце!”, написа в социалната мрежа гордата хореографка Катрин Митева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close