Седмицата

Девет общински стипендии очакват своите притежатели

stipendiiВ навечерието на 1-ви ноември ще бъдат връчени ежегодните общински стипендии на изявени ученици и студенти. Получават ги самоковски момичета и момчета за постигнат отличен успех в учението или спечелени престижни награди от национални и международни състезания.

Стипендиите за заслуги в областта на хуманитарните науки са на името на Константин Фотинов, природо-математическите науки с патрон акад. Чакалов. Поощрението за принос в изобразителното изкуство е в знак на уважение към известния самоковски художник Наум Хаджимладенов, а това за музика носи името на проф. Васил Стоин.

Преди време, Общинският съвет взе решение и увеличи броя на стипендиите. От 6 те станаха 9, като към графата с отличията беше прибавен и спорт. През 2012 г. притежател на стипендията в тази категория стана изтъкнатата самоковска лекоатлетка Ивана Аджова.

В момента тече тазгодишната кампания за прием на документи, която продължава до края на август. Одобрените кандидати ще получат стипендии в размер на 1 000 лв. (10 месеца по 100 лв.).

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close