ЗлободневноРегионалниСамоков

Девет лица са диагностирани с коронавирус през изминалото денонощие, един е починал

„Самоков 365“

Девет лица са диагностицирани с коронавирус през изминалото денонощие. С това общият брой на лицата с положителен PCR  тест от община Самоков от началото на извънредното положение стана 426. От хоспитализираните 22 лица, 7 са с подобрение и са изпратени на домашно лечение, така в болница в момента са 15 лица. Активните лица към момента са 175.

Един човек е починал през последното денонощие и така общият брой на починалите от коронавирус на територията на община Самоков стана 12, като трима са само от последните две седмици.

Статистиката показва, че през юни месец бе първата вълна, при която бе усетено увеличение на заболеваемостта на територията на Софийска област с голям процент болни на територията на Община Самоков. Над 300 души бяха заразени, от тях имаше и 11 смъртни случая. През август бе отчетен спад като диагностициранитите с коронавирус инфекция бяха 14 лица, през септември броят им нарасна на 20 души. В края на октомври бе регистриран пик, който се увеличи и броят на заразените достигна до 90 случая на ден. Регистрирано е силно увеличение и Софийска област вече е в червената зона, съгласно броя на заразените на 100 хил. население.Статистиката от началото на ноември, по отношение на заразените с Ковид – 19, е много обезпокоителна. Само за първите три дни на ноември броят на новозаразените е 46.

Няма промяна в броя на излекуваните, които и към тази сутрин са 238, която се запазва от последните две седмици. Добрата новина е, че от началото на ноември има лек спад на броят на карантинираните, които в края на октомври са били 187, а към тази сутрин са 179. На двадесет лица е отпаднала карантината само за последните 24 часа. 14 са поставени под карантина за същия период. Общия брой на карантинираните лица на територията на община Самоков от началото на извънредното положение достигна 1874, от тях на 1668 са отпаднали от карантина.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close