ЗлободневноРегионалниСамоков

ДГ „Детелина” остава под карантина заради дете с положителна проба

„Самоков 365”

ДГ „Детелина” остава под карантина, зарази едно от заразените деца, което я е посещавало.

Двете дечица на 2 и 5 години, които дадоха положителни проби за коронавирус инфекция са внучета на касиерката от „Т маркет”. Жената е била на работа на 2 юни. След това е посетила своя баща, настанен във Вътрешно отделение на самоковската болница. Малко по-късно при направени тестове за COVID- 19 на лежащите в отделението, заради пациента от Долна баня, се оказва че той е сред заразените. Заразява се и тя, както и контактните й внучета. Едното е посещавало ДГ „Детелина”.

След като е установен положителният й резултат големият хипермаркет бе затворен за 24 часа, извършена бе дезинфекция и той отвори врати днес в 15:00 часа.  Тествани са 28 служители, които са били контактни с нея.

Пред бТВ д-р Александър Златанов – директор на РЗИ София – област заяви, че ще бъдат предприети мерки спрямо родителите, карантиниране на децата и контактните с тях лица за 14- дневен срок.

По предписание на здравните инспектори ще бъде извършено дезинфекциране на улиците и парковете. По-строги мерки в Самоков за сега не се очакват.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close