Долна Баня

Двудневна екскурзия си направиха долнобанските пенсионери от клуб “Надежда”

ekskurziyaЛюбомир Кузев  

На вододела между лятото и есента поредна незабравима екскурзия си направиха членовете на пенсионерския клуб “Надежда” в Долна баня с председател Атанаска Лазарова.
За два дни те пропътуваха стотици километри от подножието на Рила до Родопите, посещавайки няколко южни градове и планински курорти на страната, свети места, исторически и природни забележителности.
През първият ден 50-те пенсионери от рилския град посетиха град Пещера и разгледаха красивата късноантична и средновековна крепост “Перистера”, след което се разходиха из планинския курорт Пампорово, а вечерта отседнаха за нощувка в манастира “Св. вмчк Пантелеймон”. Тук те бяха сърдечно и топло посрещнати и настанени от сестра Христина, като долнобанци бяха нагостени с вкусна манастирска бобена чорба.
На следващия ден групата продължи своята екскурзия из Източните Родопи, посещавайки градовете Смолян, Златоград и Кърджали. Незабравими ще останат срещите и разходките на долнобанци в археологическия комплекс “Перперикон”, природната забележителност “Скалните гъби”, както и посещението в манастирската църква ” Успение Богородично”, където всеки запали свещ за здраве и се помоли пред иконата на Божията Майка за по-честити дни.
Макар и поуморени от дългото пътуване, пенсионерите от клуб “Надежда”, водени от своята председателка Атанаска Лазарова, се прибраха в родната Долна баня, впечатлени от красотата и чистотата на Родопа планина, нейните градове и села, природни и исторически красоти и забележителности.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close