Самоков

Две от звездите на „Бороборд“ с медали от първото състезание на скейт парка в Самоков

Две от звездите на спортен клуб „Бороборд“ спечелиха медали от състезанието по скейтборд, с което беше открит скейт паркът в Самоков на 16 септември. 17-годишната Ивана Христова участва в надпреварата при жените и взе златото в двете дисциплини – „пуул“ и „стрийт“. Ивана показа превъзходни умения за момиче и не остави съмнения, че е добра на скейта също толкова, колкото и на сноуборда. В групата над 18 години Симеон Митрев завърши втори в дисциплината „пуул“. Състезателят в националния „Б“ отбор по сноуборд свободен стил и инструктор в скейт парка показа плътно каране, с висока скорост и амплитуда на скоковете, и спечели публиката с невероятно чисто изпълнение на триковете по ръба на басейна.

сн. Константин Тръпчев

В състезанието се включиха още трима състезатели на „Бороборд“ – Кристиян Крумов, Симеон Чалъков и Михаил Минков. Те са тримата представители на клуба в профил „сноуборд“ в спортното училище „Никола Велчев“ и караха в групата до 18 години. В старта участва и Лозьо Димитров, който е част от екипа на сноупарк „Бороспорт“. Той зае второ място в дисциплината „стрийт“.

„Скейт паркът е мястото, където състезателите на „Бороборд“ се подготвят през лятото, за да покажат умения през зимата” – каза треньорът и председател на клуба Христо Ахтаподов. – “Работим с идеална цел. Искаме да спечелим нови деца за спорта и да изберем нови таланти за клуба. Взехме съоръжението под аренда и може да кажем, че е уникално за страната: подходящо е за подготовка през лятото и то не само по сноуборд, но и по бордъркрос, ски крос и дисциплините от свободния стил в ските и в сноуборда“.

сн. Константин Тръпчев

Националното състезание събра 35 участници от цялата страна. Организатори на надпреварата бяха „Бороборд“ и Община Самоков. Победителите бяха определени от професионални съдии, а за наградния фонд се погрижиха магазини „Контрабанда” и „Балкан Пи Ем Ес“.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close