РазвлеченияСамоковСпорт

Две втори и две трети места за местния моторен спортен клуб от Първия кръг на националния офроуд шампионат във Варна

„Самоков 365“

Две втори и две трети места завоюваха състезателите на Моторен спортен клуб „Самоков” на Първия кръг от националния офроуд шампионат, проведен изминалия уикенд във Варна.

В дисциплината „Трофи” и трите екипажа, които взеха участие се завърнаха с трофеи. В клас „Стандарт L” екипажът с пилот Милен Радев и навигатор Вичо Вичев се класираха втори, а доайенът в офроуда Иван Попов, с навигатор Владимир Панов, грабнаха бронза. И двата екипажа бяха със автомобили „Сузуки Витара“.

В клас „Стандарт Н” пилотът Благовест Гамалов с навигатор Александър Трендафилов се качиха на втората позиция на почетната стълбичка. Въпреки проблемите, които имаха с автомобила джип „Чероки“ още от първия ден, те успяха да се справят и в сериозна конкуренция, с прецизно каране да вдигнат купите за второто място.

В по-бързата дисциплина Крос кънтри рали имаше по-сериозно представителство от екипажи на самоковския клуб. За съжаление малшанс попречи на Симеон Цинцов, с навигатор Виктор Тонев в клас Т2 да се качат на почетната стълбичка, като в последния, трети ден на състезанието им изпадна гумата. През първите два дни те поддържаха третата позиция. Третото място в същия клас зае от друг екипаж на самоковския клуб – Тодор Христов – пилот и Пламен Богданов – навигатор,  които въпреки проблемите с автомобила и през трите дни на състезанието успяха да дадат трето време в генералното класиране в категорията. Другият екипаж на МСК „Самоков”– Любомир Ангелов и Мария Иванова в същия клас отпаднаха още в първия ден на състезанието, а екипажът Мурат Капаноглу и Петър Вичев в клас Т3 – УТВ останаха на четвърто място.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close