ОбществоРегионалниСамоков

Две благотворителни събития на 17 и 18 март набират средства за лечението на Георги от Мала църква

“Самоков 365“

Две благотворителни събития, които ще се проведат този петък и събота /съответно на 17 и 18 март/, ще набират средства за лечение на Георги Георгиев от самоковското село Мала църква. Първото мероприятие е фолклорен концерт, а второто – спортен празник.

Организатори на благородното начинание са кметът на село Бели Искър Благовест Бичаков, СНЦ „Ти си доброто“ и Национално движение „Бащино огнище“ в лицето на Ивайло Шопски. А събраните средства ще отидат за лечението на Георги. Младият мъж наскоро е диагностициран с туморна формация в мозъка и се нуждае от 44 000 лв. за животоспасяваща операция в Турция. Сумата е неописилна за семейството на Георги, затова тук се включват доброволоци, които имат желание необходимите средства да бъдат събрани възможно най-бързо.

Първото благотворително събитие ще се проведе на 17 март /петък/ и е фолклорна вечер, в която ще вземат участие народни изпълнители с китка от хубави български хора и песни. Мероприятието ще се проведе в ресторант „Бистрица“, където ще бъде поставена кутия за дарения. Всеки, който иска да бъде част от фолклорната вечер е необходимо да се запише предварително до четвъртък. Записването става чрез фейсбук страницата на СНЦ „Ти си доброто“ или на телефоните: 0878 929 383, 0888 964 888 или 0897 244 594. Задължителният куверт за възрастен е 40 лв и 25 лв за дете.

Второто събитие е спортен празник, който ще се състои между училищата. Спортното събитие ще бъде на площада на Самоков на 18 март от 11:00 часа, като в него ще участват деца от различни училища в града. Идеята е чрез спортния празник да се съберат отново парични средства, този път ще бъдат поставени урни, в които дошлите ще могат да пуснат своите средства.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close