ОбществоРегионалниСамоков

Двете сгради на ДГ „Звънче“ с нови Лего кабинети

„Самоков 365“

Двете сгради на ДГ „Звънче“ могат да се похвалят с Лего кабинети от ноември месец. От новите придобивки ще се възползват над 200 деца от предучилищните групи от основната сграда на ДГ „Звънче“ и филиал „8 март“.

Кабинетите станаха факт благодарение на партньорството на СНЦ „Довери ми се“ с детското заведение. Неправителствената организация, която развива своята дейност на територията на град Самоков, кандидатства с мотивирано искане пред Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет /НССЕИВ/ за създаване на Лего кабинети в двете сгради на ДГ „Звънче“.

Проектът, с който са кандидатствали е „Страст за учене през целия живот“, като се цели да се улесни учебният процес, прокарвайки в него игрови принципи. Това са иновативни практики, които да повишат посещаемостта на децата в детското заведение и същевременно с това родителите да бъдат мотивирани да се включат в образователния процес. Децата, заедно с техните учители от двете сгради на ДГ „Звънче“, направиха няколко забавни занимания с новите придобивки.

Чрез създаването на Лего кабинети се цели използване на нетрадиционни, но ефективни методи за развиване на моториката, речта, обогатява се речниковият запас и българската реч на всички деца. Целият екип на ДГ Звънче“ и директорът Лухова изказват своята благодарност към СНЦ „Довери ми се“ в лицето на г-жа Миленкова и към НССЕИВ за осъщественото добро партньорство и новите Лего конструктори.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close