ОбществоРегионалниСамоков

ДВГ „Медени звънчета“ с поредно отличие от международен конкурс

„Самоков 365“

Нов повод за гордост донесоха момичетата под ръководството на Даниела Георгиева. ДВГ „Медени звънчета“ към ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ взе участие в Международния конкурс „Орфей в Италия“. Организатор на събитието е българският арт център „Кърнолски”. Ангелогласните момичета се класираха на първо място в трета възрастова група.

Поради пандемията конкурсът се проведе онлайн, като желаещите да се включат трябваше да изпратят изпълненията си на запис. Международно седемчленно жури селектира най-добрите в различните категории. Тази година в изданието участваха изпълнители от България, Казакстан и Филипини.

ДВГ „Медени звънчета“ се представи с две песни – „Турай, Янке“ и „Гроздено, моме, гроздено“. И съвсем заслужено получи високото отличие. Във вокланата група има три нови момичета от петите класове на училището, за тях това беше първо участие в подобен конкурс от международен характер.

Ръководителят Даниела Георгиева благодари на своите момичета и сподели, че се гордее с тях. Всички очакват да се върнат отново присъствено в клас, за да могат да подготвят нов материал за следващата година.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close