Общество

ДВГ „Медени звънчета” със златен медал от „Пиленце пее”, Мартина Дибекова взе бронзов

  • 70
    Shares

Анна Манова

ДВГ „Медени звънчета” при ОУ „Митр. Авксентий Велешки” взеха златен медал от представянето си в Националния конкурс „Пиленце пее”. А талантливата млада певица Мартина Дибекова си тръгна с бронзов медал. Награждаването се проведе на 11 ноември в Дом на културата „Искър”. А наградите бяха връчени лично от Светла Караджова. Гласовитите момичета, които са под вещото ръководство на Даниела Георгиева, участват за трета поредна година в конкурса, като взеха участие и в заключителния концерт в съботната вечер.

Конкурсът „Пиленце пее” се провежда за шеста поредна година и е под егидата на Столична община и Министерство на културата. Той протича в рамките на няколко дни, от 28.10– 11.11. 17 г., като нашите изпълнители се изявиха на 29 октомври.  В началото конкурсът за таланти е на името на Надка Караджова и се изпълняват предимно песни от репертоара на известната народна изпълнителка. След това регламентът е разширен и се провежда от Светла Караджова. ДВГ „Медени звънчета” изпълниха две песни от нашия край, а Мартина Дибекова се представи със солово изпълнение на две шопски песни. Отличното им представяне им донесе златен и бронзов медал.

„Аз не съм успяла да чуя конкурентите ни, защото конкурсът протича в шест дни. Но щом са ни отличили, това означава че сме се представили добре. Децата пеят автентични шопски песни като се стремим да запазим начина на пеене на нашите баби”, сподели гордата ръководителка Даниела Георгиева.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading...
Close
Close