ОбществоРегионалниСамоков

ДВГ „Медени звънчета“ със златен медал от  „Пиленце пее“

„Самоков 365“

Детска вокална група „Медени звънчета“ към ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ добави нов златен медал към богатата си колекция. Момичетата от певческата група на Даниела Георгиева спечелиха с изпълненията си златен медал и диплом от участието си в Националния конкурс за фолклорни таланти „Пиленце пее“. Добрата новина дойде навръх 1 ноември – Деня на народните будители.

Самият конкурс се провежда през октомври месец. Това е неговото дванадесето издание. Създател и основен организатор е НЧ ”Надка Караджова 2012”, гр. София Националният музикален и танцов конкурс ”Пиленце пее”  се провежда под патронажа на Министерство на културата и Столична Община. ДВГ „Медени звънчета“ участват в него за поредна година, като отново бяха сред отличените.

„Аз съм много доволна от представянето на момичетата. Участваме за поредна шеста или седма година. Но колкото и добре да сме пяли до сега при всяко участие трябва да защитим нивото си. Децата се представиха по много добър начин. Предвид факта, че за едната песен имахме много кратко време за подготовка. Познавам възможностите им и те успяха да се съберат и да се представят отлично“, подчерта ръководителят Даниела Георгиева.

ДВГ „Медени звънчета“ изпълниха две песни, които са от самоковския край. Едната „По друм“ е взета от село Говедарци, а другата – „Гълъб гука“ е от Широки дол.

„Не залагаме на популярни фолклорни песни, а на нещо ново. Смятам, че именно това впечатлява журито. Нашите деца предават по прекрасен начин местния фолклор“, заключи Георгиева.

Към следващите участия на групата ще се включат и новите попълнения от петокласници. Следващата изява ще бъде през март месец в „Път на славата“, гр. София.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close