ОбществоРегионалниСамоков

ДВГ „Медени звънчета“, Крум Русинов и Мартина Дибекова  с първи места от „Път към славата“

Анна Манова

 С нови отличия се окичиха талантливите деца под ръководството на Даниела Георгиева от участието си в IX Национален конкурс „Път към славата“.

ДВГ „Медени звънчета“ и индивидуалните изпълнители Крум Русинов и Мартина Дибекова поднесоха ценен подарък на своята ръководителка в навечерието на Деня на жената – оценка за положения труд и старание, а именно златни и сребърни медали. Вокалната група участва в конкурса „Път към славата“ за четвърти път като при всяко свое появяване на сцената или онлайн /както беше тази година/ впечатлява комисията с изпълненията си на фолклорни песни. „Медени звънчета“ към ОУ “Митрополит Авксентий Велешки” се представиха с две песни от Говедарци – бавната „Зажени се“ и  хороводната „Сребро се ляло“. И съвсем заслужено се окичиха със златото в трета възрастова група. Самата ръководителка също получи диплом за висок професионализъм.

Второ място и сребърен медал спечели малкият певец Крум Русинов, който достойно представи НЧ „Светлина 1909“, с. Белчин. Наред с отличието Крум получи и диплом за любимец на публиката. Той се представи с „Ой, шопе, шопе“ и „Леле, свашке“. С изпълнението си на безмензурната песен „Планина е братко“ Мартина Дибекова спечели също сребърен медал в четвърта възрастова група. И докато ДВГ „Медени звънчета“ участваха със свои записи, то индивидуалните изпълнители успеха да се представят на място.

Групите под ръководството на Даниела Георгиева ще се подготвят за летните си изяви – през юни в Хисаря, през юли в гр. Пловдив в „Орфееви таланти“ и през есента за „Пиленце пее“.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close