Регионални

ДВГ „Медени звънчета” и Мартина Дибекова участваха в Националния конкурс „Пиленце пее”

Анна Манова

ДВГ „Медени звънчета” при ОУ „Митр. Авксентий Велешки” и тяхната ръководителка Даниела Георгиева отново взеха участие в Националния конкурс  „Пиленце пее”. Той се провежда между 28.10 -11.11.17 г. в Дом на културата „Искър”, гр. София. Гласовитите момичета се представиха със станалия вече запазена марка за тях традиционен фолклор, с две песни от нашия край. А талантливата певица Мартина Дибекова, която също е под вещото ръководство на Георгиева, се яви със солово изпълнение на две шопски песни.

Националният конкурс „Пиленце пее” се провежда за шеста поредна година и се осъществява под  егидата на Софийска община и Министерство на културата. В началото, през първите три години, конкурсът за таланти носеше името на Надка Караджова и се изпълняваха песни от репертоара на популярната народна изпълнителка. След това регламентът беше разширен, но се запази специалната награда в чест на Надка Караджова. Идеята и организацията е на нейната дъщеря – Светла Караджова.

Награждаването и гала концертът, за който изпълнителите на Даниела Георгиева имат специална покана, ще се проведе на 11 ноември.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close