Обща категорияОбществоРегионални

Два републикански финала за СУ „Отец Паисий” от ученическите игри в Сливен

„Самоков 365”

Между 30.05 – 3.06.18 г. градът на сините камъни – Сливен, беше домакин на Републиканските финали по баскетбол за момичета V – VІІ клас. Отборът на СУ „Отец Паисий” се класира на 7 място пред Кърджали, Монтана и Бургас.

А в дните от 01.06 до 03.06.18 г. на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен се проведоха й финалите по лека атлетика за момичета и момчета V – VІІ клас. Момчетата на СУ „Отец Паисий” завоюваха сребърни медали след тима на Разград. След тях останаха отбори като Бургас, Варна, Пловдив, София, Сливен, Русе, Габрово и Вълчедръм.

Георги Ганджулов завоюва трето  място на 100 м – 12,13 сек.,  второ  място на 400 м с 57,05 сек. и второ място на дълъг скок – 5,30 м, което е личен рекорд. Александър Шаренкапов стана четвърти в бягането на 800 м с 2,20 мин. и отново е с личен рекорд. Борислав Борисов се класира втори на висок скок с постижение от 160 см, а Боян Бонев е четвърти с постижение от 140 см.

Отборът беше награден с медали и купа. Училището за пети път е на финали по лека атлетика. Това е най-големия успех за СУ „Отец Паисий” – вицерепубликански шампиони. Двата отбора бяха водени от старши учител по ФВС – г-жа Ивана Матина.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close