ЗлободневноОбща категорияОбществоРегионални

Два контейнера и много боклуци в кв. „Възраждане”

„Самоков 365”

Два препълнени контейнера и множество купчини с боклуци – това може да видите в долния край на квартал „Възраждане”. Тази гледка е обичайна за живеещите в тази част на града.

„Две кофи за три блока – мислите ли че са достатъчно?”, сигнализират самоковци.

Преди около година ситуацията в долната част на река Боклуджа беше идентична. В пространството срещу бившата детска градина, настоящо заведение, се бяха натрупали такива големи купчини с боклук, които преливаха от контейнерите директно в коритото на реката. Да, в реката нямаше и капка вода, както впрочем и в момента, но боклуци – в изобилие. Тогава бяха предприети мерки и цялото пространство беше почистено, а кофите бяха премахнати. Няма кофи – няма смет. Проста логика. Но от другата страна останаха два контейнера, които реално трябва да са за три блока и множество домакинства. Когато те се препълнят от битови отпадъци, което при толкова много хора става изключително бързо, то целият този боклук „плъзва” около кофите, по тревните площи и отново в коритото на реката.

Жителите от кв. „Възраждане”, които са засегнати от този проблем, се питат до кога ще търпят и няма ли най-накрая да се вземат мерки, за да не тръгнат зарази и кучетата да не разнасят боклука и по платното.

„Самоков не е само център, градинки и пейки. Трябва да се помисли за проблемите на гражданите, живеещи извън централна част”, недоволстват самоковци. За тях едно от логичните решения е поставянето поне на още един контейнер за нуждите на три жилищни блока. И им остава надеждата под прозорците си и пред погледите на децата си да нямат сметища.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close