РегионалниСамоковСпорт

Два екипажа на Моторен клуб „Самоков“ се завърнаха с купи от Варна

„Самоков 365“

Два екипажа на Моторен спортен клуб „Самоков” се завърнаха с купи от проведената от 3 до 5 юни Балканска купа по офроуд, Варна 2021

В надпреварата се включиха над 50 екипажи от България, Гърция, Казахстан, Румъния, Турция и Италия. В продължение на три дни, бяха изминати близо 1000 състезателни километри. Организаторите бяха подготили страхотни трасета и атрактивни места за публиката, която и през трите дни бе многобройна.

В „Рали Рейд”, категория Т2  екипажът на Симеон Цинцов-пилот и Виктор Торнев – навигатор, се класираха на второ място в крайното класиране. Първият ден те дадоха най-добро време в надпреварата, но следващите два дни отстъпиха от екипажа Йордан Тодоров и Емил Лазов от офроуд клуб Велинград. Другият  самоковски екипаж, стъпил на почетната стълбичка във Варна е доайенът в офроуда Иван Попов, навигиран от неговата дъщеря Александра Попова. Те заеха второто място в „Стандарт лайт“, след като и трите дни поддържаха второ време и съответно се поздравиха със сребърното отличие. Още три екипажа, лицензирани към Моторен спортен клуб „Самоков”, взеха участие в надпреварата в морската столица, но те останаха в челната шестица, без да се качат на почетната стълбичка.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close