РегионалниСамоковСпорт

Двама състезатели от СК „Рилски скиор“ ще представят Самоков на престижен зимен фестивал в Италия

„Самоков 365“

Двама състезатели от СК „Рилски скиор“ ще представят Самоков на Европейски младежки зимен фестивал, провеждащ се в Италия. Даниела Йорданова и Дани Чолаков заминават утре, 20 януари, да премерят сили в ски бягането. Форумът ще се проведе между 23.01 – 27.01.2023 г.  Те ще участват в зимната олимпиада за юноши и девойки във възрастовата група 16- 17 – годишни.

Даниела Йорданова и Дани Чолаков малко преди отпътуването към Италия

Даниела Йорданова и Дани Чолаков се готвят почти година за представянето си като са имат възможността и късмета да посетят два лагера извън страната, за да се подготвят на сняг. Първият е във Вал ди Фиели, Италия, а само преди броени дни се завърнаха от Словения. Това се случва благодарение на съдействието и финансовата подкрепа на БФСки, Международния олимпийски комитет, Община Самоков и СК „Рилски скиор“.

Двамата спортисти са възпитаници на СУ „Никола Велчев“. Даниела е единадесетокласничка, а Дани е в десети клас. Те са подготвени от треньора Божидар Димитров, който ще замине заедно с  тях за състезанието.

„Вълнуваме се много, защото не сме участвали на такова голямо състезание до сега. Чувстваме се подготвени и мотивирани да покажем най-доброто, на което сме способни. Радваме се за предоставената възможност и сме благодарни за това, че посетихме два лагера. Благодарни сме и на нашия треньор“, споделиха пред екипа ни Даниела Йорданова и Дани Чолаков.

„Те са гордост за СК „Рилски скиор“. Ние си знаем колко усилия ни коства това да имаме състезатели на този форум. Пожелаваме им успешно представяне и най-вече да бъдат здрави“, пожелаха от ръководството на спорния клуб.

Първият старт ще бъде на 23 януари в класически стил.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close