ОбществоРегионалниСамоков

Двама рапъри обраха местни тарикати… и снимаха клип

Анна Манова

Двама рапъри се събраха, за да участват в едно ново „престъпление“ – да оберат местни тарикати и да го превърнат в… част от новия им клип. Идеята е на самоковския рап изпълнител SON KOLЯCHO, a негов партньор е друг популярен рапър –  Stiwii.

Никола Чолаков, по-известен в средите като SON KOLЯCHO, излиза с ново парче, носещо ударното заглавие „Тарикат“, чиято премира беше само преди ден /23.11.22 г./ Това е второто му ново парче, което излиза в рамките на няколко месеца. Самоковецът, който е доста продуктивен през последните години, сега забави малко темпото, след като извади албум миналото лято. Но има и още една по- сладка причина – а именно раждането на неговата дъщеричка. Както самият той сподели семейството стои плътно зад всичко, което прави и го подкрепя.

„Истината е, че ми остава по-малко време за музика, но детето, жена ми и цялото ми семейство ме мотивират и ме карат да се чувствам отлично. Смятам, че имам какво да кажа и винаги, когато мога се възползвам от случая да изразявам себе си в рими. Посланията са си същите, държа текстовете ми да имат смисъл и да остават във времето“, споделя SON KOLЯCHO.

През последните години той осъществи няколко свои мечти, като основната бе да запише сайфер с възможно повече самоковски рапъри. Проект, който събра много гледания в платформите. След това сякаш започна да работи повече самостоятелно.

„Гледам да действам повече сам. Но когато има хора, които ме надъхват и виждам хляб в тях, и мога да им помогна – гледам да го направя“, продължава SON KOLЯCHO.

Явно е открил „хляб“ във врачанския си колега Stiwii и така след известна комуникация и напасване на идеи този ноември се появи „Тарикат“. Всъщност Stiwii се занимава с музика от няколко години и е един от най-добрите батъл MC-та в момента. Активен състезател е, участва предимно във фрийстайл батъли. Гостувал е като съдия на Втория Самоков рап батъл, провел се в Хъба.

Парчето „Тарикат“ е иронизиране на всички, които смятат себе си за такива и живеят с тази нагласа.

„Това са именно онези псевдо тарикати, с които се напълни страната ни. Това е същият, който кара S – класа на газ, няма кинти, носи ланец, живее на заеми, борчове и използва наркотици. Аз съм против всичко това. Не ми харесва. На Stiwii също много му допадна тази идея, защото споделяме общо мнение“, казва Никола Чолаков.

За двамата рапъри истинският тарикат всъщност е мъжкар, който не парадира с нищо, живее си живота, уважава семейството си, близките и приятелите си.

Записването на парчето отнема една седмица и се случва паралелно в две студиа – това на SON KOLЯCHO в Самоков и на Stiwii във Враца. Клипът е заснет за около ден и половина, като всичко е продуцирано и финансирано от двамата рапъри. Музиката е дело на Атанас Нейков – Artimox, a обработката е на парчето е на SON KOLЯCHO. В заснемането се включва Цветомир Маринов – Medecca. Дрон кадрите са дело на Ясен Джабиров. В ролята на актьори се включват Радослав Каймаканов, Георги Попов, Даниел Благоев. Мотористът от клипа е Явор Сайков. Избраните локации за снимките са две – село Говедарци /комплекс „Десетте къщи“/ и кадри от Самоков.

„Правя нещата така, както аз ги разбирам и на мен ми харесват. Не влизам в рамки, затова и сам се продуцирам. Искам да имам пълната свобода. Ще се радвам ако ни подкрепите, слушате музиката ми, която е налична във всички платформи, ако се абонирате за канала ми. Това означава много за мен. „Тарикат“ е последното парче за тази година. А догодина очаквайте много нови и по-брутални неща. Бъдете здрави и вярвайте в себе си!“, сподели SON KOLЯCHO.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close