Политика

ДБГ – Самоков предлага Борислав Чилингиров за кандидат за кмет на община Самоков

borko_chilingirovПресцентър ДБГ

Местната структура на „Движение България на гражданите“ номинира Борислав Чилингиров за кандидат за кмет на община Самоков.

Това съобщи председателят на ДБГ – Самоков Вержиния Лобутова след събрание на местната структура на „Движение България на гражданите“.

Структурата на ДБГ в Самоков бе единодушна за издигането на кандидатурата на Чилингиров, каза Лобутова. Според думите й Борислав Чилингиров е едно от познатите имена в града, с добри идеи за развитието на Общината. Той притежава необходимите качества и опит, от които се нуждае бъдещия кмет на община Самоков. През годините е показал, че не е безразличен за случващото се в Общината, продължи Лобутова. Според нея, Чилингиров има потенциала да бъде единна кандидатура и да обедини не само гласоподавателите на Реформаторския блок, но и много по-широк кръг граждани, с идеи и ясна програма за коренна промяна в управлението на община Самоков.

ДБГ – Самоков е за единно явяване на Реформаторския блок на местните избори, категорична бе Лобутова. Надявам се с колегите от Блока да стигнем до единно решение, да успеем да превъзмогнем различията си и да бъдем един отбор на местните избори, за да променим статуквото в община Самоков, каза тя.

Лобутова заяви, че ще предложат на партньорите от Блока споразумение за единно явяване на местните избори. Реформаторският блок доказа, че е силен, когато е единен, затова ние искаме обединение и на местно ниво, категорична бе тя.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close