Общество

Да усетиш успеха отблизо

Николета Иванова

госпожа-попова-госпожа-митреваТеатралите към немския театър на ПГ “Константин Фотинов” грабнаха първа награда на фестивала ,,Завесата се вдига за немския език”. Фестивалът се провежда за четвърта година, а нашите актьори се явяват за трети път като имат две първи места. Тази година темата на фестивала беше съвсем актуална и доста наболяла напоследък – бягството.

Младите и талантливи ученици от немските паралелки в Гимназията изиграха пиесата ,,Пътешествието” пред своите преподаватели и съученици на самоковска сцена и завладяха сърцата на всеки един от тях. Те показаха едно доста високо ниво във владеенето на немски език и страхотна игра.  Това си пролича и в град Троян, където се проведе фестивалът и те премериха сили с дванадесет състава-два софийски, два пловдивски, един от Ловеч, Смолян, Силистра, Кърджали, Велинград, Сливен и Габрово. Там очароваха не само журито в състав- Анна Арсениева-МОН,Розалин Шмих -Посолство на република Германия, Вибке Байхе от фондация Ханс Зайдел и Любов Мавродиева -Гьотеинститут, но и самите си противници.

Театралите към гимназията за пореден път показаха отдадеността и любовта си към театъра и заслужено взеха статуетката. Можем само да им пожелаем още много статуетки от тук нататък и все по-престижни награди.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close