Любопитно

Да си отрежеш косата… благотворително! Добротата не е част от характера, това е избор

daniАнна Манова

Открай време дългата коса е признак на женственост. Хубавата и добре поддържана прическа често е обект на внимание и една от основните цели, особено на по-суетните дами. Разбира се, всяко правило се потвърждава от своите изключения. В случая изключението си има име – Даниела Караджинова, една млада и красива жена, която предпочита да прескочи рамките и условностите, които ни закопчават безмилостно в своите окови и да направи едно добро дело – да подари усмивка и надежда. Така тя решава, че може да се раздели с дългата си почти до кръста коса и да я дари благотворително на хора с онкологични заболявания. Всъщност правенето на добро се е превърнало в нейна житейска философия смятайки, че е от особена важност да не се препъваш в дребните житейски камъчета, а да имаш търпението да изчакаш подходящия момент да ти се случи нещо хубаво. И вярва, че добротворчеството е „заразно”.

„Дано наистина да успяваме с всяко наше дело да даваме най-доброто от себе си и то да бъде в правилната насока, дано да могат повече хора да се замислят над това. Дълбоко вярвам, че във всеки един от нас има много добро и много малко е необходимо, за да го покаже. Когато реших да отрежа косата си и да я даря, не знаех, че в момента страшно много се говори по тази тема, има и предавания, това го разбрах в следващия момент. Така го почувствах и сметнах за правилно. Аз цял живот съм била с дълга коса и вярвах, че това е единственото нещо, което е лично мое, с моята енергия и моето отношение. Поддържала съм я през годините и наистина съм дала много любов за косата си. И в един момент си казах, че това е най-малкото, което мога да направя за един човек, а именно да му подаря усмивка, да му върна порива за нов живот, да дам надежда. Надявам се повече хора да го направят”, споделя Даниела Краджинова.

Така тя отива при личната си фризьорка, убеждавайки я в своята увереност в каузата и необходимостта от тази промяна и се разделя с около 40 см от косата си. Като преди това с помощта на своя приятелка откриват в интернет пространството място, където косата може да бъде дарена за определената цел. Оттам получават уверение, че тя ще отиде по предназначение за онкоболни хора.

„Преживяла съм доста болка, изгубила съм близки хора, наблюдавам какво се случва в момента. И затова основната ми цел беше да помогна на човек в беда. Помолих моя приятелка за съдейстивие и тя погледна в интернет и ми изпрати сайт и телефон. Аз се обадих и се свързах с една жена, която ми обясни, че косата трябва да е над 20 см. За мен беше важен този контакт, защото доста действия, насочени с добро към някого, невинаги стигат до човека, за когото са предназначени. Оттам ми казаха, че когато косата пристигне при тях и са готови, ще осъществят контакт между мен и човека, при когото отива. Очаквах, че когато си отрежа косата, ще изпитам смесена емоция, но всъщност бях удовлетворена. Почувствах се много добре. Направих го с изключително добри чувства. Изживях един прекрасен момент”, споделя  с усмивка Даниела.

Сега Даниела Караджинова е с къса прическа и с пълно сърце. И продължава да вярва, че да си добър не е част от характера, това е избор. „Животът ни се основава на стрес и непрекъснато бързане. И обикновено си мислим, че на нас такова нещо няма да ни се случи и даже когато можем и малко да направим и него не го правим. Нека повечето хора се замислят защо се стига до крайности и до такива болети. Какъв е всъщност пътят, по който вървим, за да стигнем дотам?!” завършва Даниела.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close